Çikolatalı Paskalya tarifi
  • Malzemeler

    • 3 çorba kaşığı un
    • 3 çorba kaşığı tozşeker
    • 4 su bardağı süt
    • Yarım paket (125 gr.) margarin
    • 1 adet paskalya çöreği
    • çikolata sosu için
    • Yarım paket (125 gr.) margarin
    • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
    • 2 çorba kaşığı kakao
    • 1 adet yumurta
  • Yapılışı

    1. 3 çorba kaşığı unu teflon tenecereye alalım. Tahta bir kaşıkla karıştırıp, 5 dakika kavuralım. 4 su bardağı sütü ve 3 çorba kaşığı tozşekeri ilave edelim. Üzeri göz göz olana dek pişirelim. Yarım paket margarini ilave edelim. Ateşten alalım. 10 dakika mikserle çırpalım. 1 adet paskalya çöreğini küçük parçalar halinde doğrayalım. Bir tepsiye dizelim. Hazırladığımız karışımı üzerine yayalım. Soğumaya bırakalım. Bu arada sosu hazırlayalım. Bunun için margarin, 2 çorba kaşığı pudra şekeri ve 2 çorba kaşığı kakoyu eritelim. Ateşten alalım. Yumurtayı ilave edelim. Mikserle 1 dakika çırpalım. Sosu da soğuyan tatlının üzerine gezdirelim. Buzdolabında 1 gece bekletelim. Dilimleyip servis yapalım. Paskalya çöreği yerine hazır kek de kullanabilirsiniz.