Dana tas kebabı tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kg ince kuşbaşı doğranmış dana eti
    • 1 çaybardağı sıvıyağ
    • 2 adet domates
    • 2 çorba kaşığı domates salçası
    • 3 diş sarımsak
    • 1 orta boy soğan
    • 1 çay kaşığı kekik
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • Yarım çay kaşığı kırmızı biber
  • Yapılışı

    1. Soğanlar ve sarımsaklar yemeklik doğranır, yağ konmuş orta büyüklükte tencereye konur. Kuşbaşı doğranmış etler üzerine dökülür ve karıştırılır. Üzerine salça ve domates ilave edilir. En son baharat ilave edilir. İyice karıştırılır. Tencerenin ortasına toplanır ve büyük bir cam kase etlerin tamamını içine alacak şekilde kapatılır ve çok kısık ateşte pişirilmeye başlanır.

      Etler suyunu saldığında tuz ilave edilir. Yemek suyunu çekene kadar pişirilir. Servis yapmadan önce, isteğe göre servis tabağına alınır, üzerine rendelenmiş kaşar dökülür, düşük ısılı fırında 5-10 dakika bekletip, servise hazır hale getirilir. Servis patates püresi veya kızartması ile yapılabilir.