Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Sigaraya hayır! « Geri

eposta E-posta 15.10.2009'de eklendi.
Sigaraya hayır! Sigarayı sadece bir kez deneyen her dört kişiden üçü sigara tiryakisi oluyor, dünyada her on üç saniyede bir kişi sigara yüzünden hayatını kaybediyor
Sigarayı bırakmak istiyorsanız bugün kendinize bir şans verin. Çünkü bugün 9 Şubat, Sigarayı Bırakma Günü olarak kabul ediliyor. BATEM Bağımlılık Tanı ve Tedavi Merkezi'nden Dr. Defne Tamar Gürol, sayısız sağlık sorununa yol açan bu bağımlılıktan kurtulmak için yapılması gerekenleri anlattı.

NASIL BIRAKILIR?
* Nikotin bantlarI: Nikotin bantları, kanınızdaki nikotini azaltmak amacıyla kullanılan ilaçlardır. Sigarada bulunan ve bağımlılık yapan en önemli maddelerden birisi nikotindir. Nikotin bantları ile sigarayı bıraktıktan sonra da kanınızda nikotin kalmaya devam eder. Yavaş yavaş bantlardaki nikotin azaltılır, böylece ani sıkıntılar yaşanmaz. Ama dikkat! Nikotin bantlarıyla birlikte sigara kullanılmaz. Bu durumda zehirlenme ortaya çıkar. Ayrıca, kalp gibi hastalıkları olanlarda bu bantların kullanılması sakıncalıdır.



* Antidepresan İlaçlar: Bazı antidepresan ilaçların kullanılması sonucu, sigara bırakıldıktan sonra ortaya çıkan iştah artışı, sinirlilik gibi belirtiler kaybolmaktadır. Bu belirtiler olmayınca kişinin sigarayı bırakması kolaylaşmaktadır. Ancak Antidepresan ilaçların sigarayı bırakmadan en az 15 gün önce başlanması gerekir. Öte yandan, bazı kişilerde rahatsız edici yan etkiler ortaya çıkardığı da unutulmamalıdır.

* Lazer uygulamasI: Sigarayı bırakma konusunda çeşitli lazer uygulamalarından söz edilebilir. Bunlar akupunktur temelindeki tekniklerdir. Başa, kulağa veya farklı yerlere uygulanan biçimleri vardır. Uygulama, bedendeki endorfin adlı hormonun düzeyini artırarak, kişinin sigarayı bıraktığı zaman rahat olmasını sağlar ve sigarayı aramasını azaltır.

* Psikolojik destek: Psikolojik destek özellikle neyi ne zaman yapmanızı göstermesi açısından önemlidir. Sigara kullanma davranışınızı değiştirmenize ve yerine yeni davranışlar koymanıza yardımcı olabilir.

''HAYIR İÇMİYORUM''
1- Sigara içmeyi bir anda bıçak gibi gibi kesmeyin. Azaltarak bırakın.

2- Sigarayı bıraktığınızda büyük ihtimalle ilk haftalarda çok arayacaksınız ve yeniden başlamak isteyeceksiniz. Bu yüzden özellikle ilk haftalarda sizi oyalayacak bazı şeyler bulun. Sigaranın aklnıza gelmesini engelleyin.

3- Çevrenizden ve ailenizden de destek almanız önemlidir. Onlara sigarayı bırakmak istediğinizi söyleyin ve onların da size katılmasını isteyin.



--------------------------------------------------------------------------------

Anneler sigara içmesin
Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre dünyada 1,5 milyar sigara kullanıcısı var. 9 Şubat'ı Sigarayı Boykot günü ilan eden uzmanlar ve kuruluşlar, sigara ile ilgili ürkütücü rakamları yayınlayarak bu alışkanlığın gerçek yüzünü gözler önüne seriyor.

DÜNYA SİGARA KISKACINDA
Bebek.com da sigaranın anne ve bebek sağlığına olumsuz etkileri sebebiyle 2 üyesine Allen Carr's Easyway To Stop Smoking yöntemi ile sigara bırakma terapisi hediye ediyor. Hediyeyi kazanma şansına sahip olmak için sitedeki katılım formunu doldurmak yeterli. Dünyanın 34 ülkesinde 24 yıldır uygulanmakta olan yöntemin, bugüne kadar 10 milyon sigara içicisini iyileştirdiği biliniyor.
  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Sigaraya hayır!

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Sigaraya hayır!