Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Mutfak düzenleme ipuçları « Geri

eposta E-posta 15.10.2009'de eklendi.
Mutfak düzenleme ipuçları Zamandan da tasarruf etmek için mutfağınızı düzenleyerek işe başlayın. Planlama için ipuçları ve basit tavsiyelerimizi uygulayabilirsiniz.

Mutfağınızı düzenlerken odaklanmanız gereken üç önemli nokta, yemek hazırladığınız tezgah üstü, erzak dolabınız ve yemek masasıdır.

Tavsiyelerimizi uyguladığınızda mutfağınızın ne kadar pratik bir ortama dönüştüğüne şaşıracaksınız.

Tezgah Üstü

Dağınık bir mutfakta sizi en çok zorlayan yetersiz çalışma alanıdır. Tezgah üzerinde kullanılmadan duran tost makinesi, fritöz, ekmek kızartma makinesi, blender gibi aletleri kaldırın. Sadece çok ihtiyaç duyduğunuz şeyleri bırakın. Gereksiz kavanozları, ekmek dolabı gibi şeyler için uygun başka yerler bulun. Aletlerinizi asabileceğiniz veya tuzluk, biberlik, şekerlik gibi ufak malzemeleri koymak için metal duvar aparatlarıdan yararlanabilirsiniz. Veya daha küçük bir bulaşıklık edinebilirsiniz.



Eğer bütün bu düzenleme sonrası hala yeterli alanınız yoksa mobil tezgahlardan yararlanabilirsiniz. Köşeye, masa veya duvar kenarına koyabileceğiniz bu tezgahların alt bölümleri pek çok eşyayı da ortadan kaldırmanıza yarayabilir.

Erzak Dolabı

Bir mutfağın düzenli olabilmesinin birinci şartı yeterli miktarda dolap ve göz olmasındadır. Eğer yeterli miktarda dolabınız yoksa tabak, tencere ve tavalarınız için uygun olabilecek bir dolap edinin. Büyük ve ağır eşyalarınız için alt dolapları ayırın. Bundan sonra alacağınız tencere ve tavalar için birbirinin içine geçerek az yer kaplayanları tercih edin.

Devamlı kullandığınız eşyalarla arada bir kullandıklarınızı ayırın. Böylece sıkça kullanmayacağınız eşyaların dağılmasını ve fazla alan gereksimini engellemiş olursunuz.

Erzak dolabınızı haftada bir gözden geçirin. Erzak dolabınızın içerisinde yeterince raf yoksa ve malzemeler üst üste yığılıyorsa, dolabınızın içerisine ek raflar koyarak durumu iyileştirebilirsiniz. Erzaklarınızı cam kavanozlarda saklıyorsanız, kare saklama kaplarını tercih edin, çünkü yuvarlak olanlara göre daha kolay istiflenebilirler ve daha az yer kaplarlar.

Yemek Masası

Mutfak masası pek çok amaçla kullanılır. Koyacağınız yeri seçmeden önce en çok hangi amaçla kullandığınızı bulun. Bazıları mutfağa girdiklerinde ilk masayı görmek ister. Eve geldiğinizde aldığınız torbalarınızı mı koyuyorsunuz yoksa masa başında sohbet ederek vakit geçiriyor musunuz? Masayı aynı zamanda çalışma masası olarak kullanıyor musunuz?

Eğer masa öncelikle ve çoğunlukla yemek yemek için kullanılıyorsa, köşede olması tercih edilebilir. Tabure veya bar sandalyesi kullanarak alanınızı genişletebilirsiniz. Eğer mutfağınız çok darsa açılıp kapanan masalardan tercih edebilirsiniz.
  • Bu haber için yorumlar (1 adet)

    • Kasım 26 2012

      metanet

      metanet

      men zaten bele uyqulamisam onaylayiram ve hamiya tovsiye edirem
    • Geri 1 İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Mutfak düzenleme ipuçları

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Mutfak düzenleme ipuçları