Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Kilo veremeyen neyi yanlış yapıyor? « Geri

eposta E-posta 29.01.2010'de eklendi.
Kilo veremeyen neyi yanlış yapıyor? Denemediğiniz diyet kalmadı. Ne yapsanız, bir türlü incelmeyi başaramıyorsunuz. O zaman bir yerlerde mutlaka hata yapıyorsunuz
'Su içsem yarıyor' demeyi artık bırakın, kendinizi kandırmayın. Sorun aslında vücudunuzda değil, diyet yaparken yaptığınız yanlışlarda. Ünlü Doktor Murat Topoğlu kilo vermeye engel olan yanlışları anlattı:

YANLIŞLAR
- Doktora sormadan zayıflama ilacı ya da zayıflama çayı içmek. Kabızlığı önleyici veya bağırsakları yumuşatıcı ilaçlar kullanmak.

- Uzmana sormadan idrar söktürücü ilaçlar kullanmak (kontrolsüz kullanımı böbreklere ve vücudun elektrolit dengesini bozucu rol oynar).

- Zayıflama adı altında satılan her şeyi kullanmak (bunlara maalesef tonlarca para dökülür genellikle de zayıflatmada hiçbir işe yaramaz).

- Kilolalar verildikten sonra 'Artık ben zayıfladım' diyerek 'homini gırtlak' yemeğe devam etmek. (Diyet veya zayıflama tedavisi bittikten sonra çoğunlukla fazla yemek yenmesine rağmen ilk bir ay kilo alınmaz. Ama sonraki aylarda aynı hızda yemeğe devam edilirse, kilolar fazlasıyla geri gelebilir.)



- Diyet yapan bir kimsenin mutlaka her hafta kilo vereceğine inanması. (Böyle bir şey asla olamaz. Özellikle de bayanlarda adet (regl) dönemlerinde bazen bunun bir hafta öncesinden de vücudun su tutmasına bağlı olarak vücut ağırlığı fazla çıkabilir. Bu durum adet döneminin bitiminden iki gün sonrasına kadar (su tutumu) devam eder. Dolayısıyla bu durumun moralinizi bozmaması gerekir.

- Özellikle bazen medyada yayınlanan diyetlerden etkilenip yok, İsveç diyeti, yok Norveç Diyeti, yok Etiyopya Diyeti, bilmem şu meşhur artist veya şarkıcının diyeti, manken diyetini yapmak.

- Sabah aç karnına limonlu sular içmek.

ZAYIFLAMA ÇAYLARI
- Yine gün boyunca 10-15 bardak ısırgan, kuşburnu veya diğer muhtelif çaylar içerek fazla zayıflanacağına inanmak.

- Zayıflama diyetlerine bahar aylarında başlanması. (Sanki diğer aylar zayıfmışız gibi. Artık zayıflamanın bir moda olmadığını, sürekli bununla mücadele etmemiz gerektiğini unutmamak gerekir.)

- Zayıflamaya Pazartesi günü başlanması. (Bu durumda genellikle Çarşamba günü diyet sonlandırılır. Bu insanın kendine olan özgüvenini de sarsacağı kesindir. Dolayısıyla tavsiyem Çarşamba ile Cuma günü başlanması. Diyelim ki Cuma başladınız, hafta sonu yani Cumartesi-Pazar günü fazla abartmadan kendinizi ödüllendirebilirsiniz.

- Özellikle kadınların loğusalık döneminde, 'aman süt olur' diye, özellikle yakınları tarafından fazla ve abur cubur yemeğe zorlanması. Bu dönemde aşırı karbonhidratlı (tahinli pekmezler, tatlılar yağlı pasta ve kurabiyeler) beslenme kilo almamıza ve de bunun çok zor verilmesine neden olur.

PES ETMEYİN
- 'Aman canım git evinde diyet yap, bir kereden bir şey olmaz, bak senin için saçımı süpürge yaptım, senin için pişirdim', diyerek, tüm hafta boyunca sıkıntıya girerek yapmış olduğunuz diyeti kalori bombardımanına tutarlar. Haydi, geçmiş olsun, gitti bir hafta.

- Bunun yanı sıra bir kez diyet bozuldu, 'battı balık yan gider' diyerek diyeti bırakmak. Aslında diyetinizi bozsanız da ertesi gün kaldığınız yerden devam ederseniz, vücudunuz kilo vermeye devam edecektir. Yani biraz da abartarak söyleyecek olursak 'ölmek var, dönmek yok.'

- Şişman çocukların ebeveynleri tarafından 'çocuğumuz gelişme çağında' diyerek doktora götürülmemesi. Sonunda çocuk 20-21 yaşına gelip kemik büyümesini tamamladığında, 90-100 kilo olması kaçınılmazdır.

Kocam dünyayı yiyor, yine de zayıf!
'Sabahtan akşama kadar hiçbir şey yemiyorum, yine de kilo alıyorum. Kocam dünyayı yiyor, yine de kilo almıyor! Nasıl oluyor' diye sorarlar. Birincisi bunun altında organik bir hastalık olup olmadığına bakılması gerekebilir (troid bezinin az çalışması gibi). Ama çoğunlukla insanlar gün içinde ne yediklerini hemen unuturlar, belki de daha az kalori alabilirsiniz ama o yapılan diyet sizin o bünyenize kilo verdirecek nitelikte mi? Ayrıca akşama kadar hiçbir şey yenmemesi de size maalesef kilo verdirmez. Vücut kesinlikle defansa geçerek kilo inmesini durdurabilir. En kötüsü de 'Aman ne yedim ki? O kadar şeyden kilo mu alınırmış' demek. Bizi felakete sürükleyebilir. Unutmamak gerekir ki su, sade çay ve Türk kahvesinin (şekersiz) haricindeki hemen her şeyde kalori vardır.
  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Kilo veremeyen neyi yanlış yapıyor?

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Kilo veremeyen neyi yanlış yapıyor?