Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı
Puantiyeli Çilekli Kakaolu Rulo Pasta tarifi « Tatlı Tarifleri
Afiyetle.com » Yemek Tarifleri » Tatlılar » Puantiyeli Çilekli Kakaolu Rulo Pasta tarifi
Bu tarifi puanladınız mı?
Hazırlanma: - | Pişirme: -
-
Malzemeler
- 4-6 kişilik
- Keki için
- 5 adet yumurta akı
- 5 adet yumurta sarısı
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 tatlı kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Puantiyeler için
- 1 adet yumurta akı
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2.5 yemek kaşığı un
- 1.5 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
- Kreması için
- 1 paket krema
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı labne peyniri
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket orman meyveli krem şanti
- 7-8 adet çilek
-
Yapılışı
- İlk olarak puantiyeleri yapmaya başlayalım.
- Gıda boyası hariç tüm malzemeleri bir kabın içerisinde iyice karıştıralım.
- Daha sonra gıda boyasını da katıp son bir kez karıştıralım ve krema sıkma aparatı alalım.
- Fırın tepsi içine yağlı kağıt serelim ve yarısına kadar noktalarımızı koyalım ve tepsiyi 10-15 dk. kadar buzdolabında bekletelim.
- Onlar buzdolabında beklerken kek yapımına geçelim.
- 5 adet yumurta akını bir kabın içerisinde tuz ile birlikte kar gibi olana kadar çırpalım.
- Sonra başka bir kabın içerisinde 5 adet yumurta sarısını şeker ile birlikte şekerler ereyinceye kadar çırpalım.
- Sonra içine unumuzu, kabartma tozumuzu ve kakaoyu ekleyip son kez çırpalım.
- Kar gibi köpüren yumurta aklarımızı 3 eşit parçada kakaolu karışım içine kaşık yardımı ile yedirelim.
- Sonra oluşan karışımımızı buzdolabında beklettiğimiz puantiyeleri üstlerine eşit miktarda tepsinin her yeri kaplayacak şekilde dökelim.
- Önceden 170 derece ısıttığımız fırında 15 dk pişirelim.
- Fırında kek pişerken kremayı yapalım.
- Kremayı küçük bir tencere alıp şekerle birlikte ısıtıyoruz.
- Sonra soğuması için 10 dk kadar buzdolabında bekletiyoruz.
- Çıkardıktan sonra içerisine vanilyayı, labne peyniri ve orman meyveli krem şantiyi atıp mikserle kabarana kadar çırpıyoruz.
- Tekrar donması için 20 dk buzdolabında bekletiyoruz.
- Bu sırada kek olmuş oluyor ve fırından çıkarır çıkarmaz bir bez yardımıyla kekimizi yağlı kağıt ile birlikte rulo yapıyoruz ve o şekilde soğumasını bekliyoruz.
- Hepsi soğuduktan sonra kekimizi yağlı kağıttan ayırıp açıyoruz üzerine kremasını eşit miktarda yayıyoruz ve sarmaya başlayacağımız kısma çileklerimizi diziyoruz.
- Bu arada sarmaya puantiye yapmadığımız tarafta başlıyoruz.
- Rulo yaptığımız pastamız hazırdır.
-
Bu yemek tarifi için yorumlar (0 adet)
Güncel konular
Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır.
İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır.
irmik helvası geleneksel ta
Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal
Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır.
Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h
Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir.
Pirinç
Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd
İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?
Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki.
Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl
Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz.
Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız
Son Yorumlar
3 malzemeli kurabiye için:
3 malzemeli kurabiye için:
Dana emense için:
Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:
Ali Nazik için:
Havuçlu cevizli kek için:
Sütlü İrmik Tatlısı için: